Sep 28, 2009

RaJin YanG DatAnG TeTiBeR

salam semua
cheqna didatangi angin rajin...hahahaha....em..tetiba rasa nak ngemah majalah2 yang ada..em...cheqna ni memang suka membaca..majalah yang wajib ada n wajib dibeli adalah majalah HARMONI dan juga MINGGUAN WANITA...memang wajib cheqna beli..bacanya???em ikut kesenangan waktu yang ada...biasanya lepas beli baca or selak2 je..hari jumaat baru study semuanya..banyak info tau bila baca majalah ni...ingat lagi dulu masa form 6 cheqna kutuk kawan cheqna yang baca MW ni
antara dialog yang cheqna kuarkan ialah
" apalah awak ni Ta..baca majalah untuk orang yang dah kahwin ni"
dengan senang hati Ta menjawab
" eh lang..bukanlah..majalah ni bukannya untuk orang kahwin je..banyak info tau..terutama untuk kita yang masih anak dara ni"
Azita yang promote kat cheqna suh baca..apalgi..pas pada tu melekatla..kiranya cheqna ni start baca MW pada tahun 2001 sampailah skang dan insyaallah akan baca selagi MW tak pupus..hehehe
ni gambo antara koleksi majalah yang cheqna simpan..sikit je ni..boleh dikatakan separuh..oh tidak..ni mungkin 1 per 4 je ni..


memang banyak giler majalah cheqna..yelah dah simpan dari tahun 2001..skang dah 2009..pastu sebulan ada 4 naskah untuk MW dan 2 naskah untuk Harmoni..maunya tak banyak sampaikan ma cheqna dah bising coz dah tak de tempat nak simpan majalah ni semua..hehehe.. rilek ma..nanti kita beli rumah baru kita war satu bilik untuk simpan majalah ye..hehehehe

ni dah makin siap untuk susunannya ye..penat gak upenya..tapi kira exercise la..hehehe..suka sebenarnya bila tengok umah kemas..nasib cheqna tak de anak or adik yang kecik..kalau tak maunya jenuh nak menyimpan..hehehehehe..

layan citer nujum pak belalang jap...kije dah siap..iron baju lipat baju semua dah siap..so layan tv jap..apatah lagi malam ni bermulanya episod awan dania season 2..suka tengok..

apepun..jupe esok..esok???esok cheqna dah start keje setelah bercuti panjang...huarghhh....

tadaaaa




4 comments:

  1. daya suke kumpul MAstika..
    sekarang nie dah kurang dah.

    mak asyik bebel jek kata membazir beli majalah nie.. huhu

    ReplyDelete
  2. cik daya
    dulu cheqna suka gak kumpul mastika
    bermula dengan kisah yang accident tertusuk besi kat mata tu
    tapi skang cheqna dah tak berminat mana ngan mastika...

    ReplyDelete
  3. ye...sy sbgai saksi

    (org yg dgn muka x malunya salu gi lepak bilik alang tanpa dijemput, pastu dok membelek2 MW..erk kdg2 smpai pinjam bwk balik bilik...jimat seh kalo dok dkt dgn alg...xpyh beli...kui3)

    ReplyDelete
  4. ek??
    dah lupa dah
    hehehe
    patutlah banyak majalah alang tak de
    ganti balikkkk!!!!!!!!

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~