Sep 3, 2009

PerBuALaN BiAsA2


lame doh mende ni berlaku..dok ingat doh.. tapi bila mariam wat kuar plok statement gitu tiba2 teringat n saje nak kongsi kat sini..pada adikku wani n kakakku mariam..jangan marah k..

hari tu..cheqna ngan wani kuar g Mydin Mall ( shopping complex terbesar Trg ) selain Giant.. satu2 nya tempat yang cheqna suka gak g bila nak cari barang2 umah..heheheehe..time cheqna g ni ada la jualan kerongsang yang murah2 kat pintu depan masuk Mydin..mula2 tu tak layan lagi..bila time dah nak balik..si wani ni tiba2 berhenti kat org jual kerongsang ni..cheqna dop berminat mana coz baru je beli kerongsang kat Perlis hari tu..cheqna ni gila kerongsang tapi memikirkan dah banyak kerongsang cheqna beli..so tengok jelah..sedang syok cheqna dok perhatikan manusia yang ramai bagai tu..tiba2 wani cuit cheqna..

“ kak..tak mboh beli ke???murah ni...4 biji 5 utir je kak..”
cheqna dengan muka konpiusnya tgk muka wani sambil tanya..
“ apa beza 4 biji 5 utir dik??kira gane??”
hah amik kau..tang2 tu gak kami bantai gelak..si wani ni nak kata 4 biji 5 inggit..tapi takut dang ke cheqna...tu yang terbantai 4 biji 5 utir tu..hahahaha..kisah ni berakhir disini..

tapi pagi ni ( 4 Ogos 2009 ) breakfast ngan mariam..iwan..kak mah..n abid..
baru nak makan..sembang pasal pekan budaya..jumaat petang ni kami ada gotong royong untuk siapkan booth kami ( PKMD HT )..tiba2 mariam tanya

“ cheqna jumaat tu hari ape kena gotong royong??”
cheqna sekali lagi terkesima tengok muka mariam..
“ yam..jumaat tu memang hari jumaatla..bukan hari lain lagi..”
hah amik ko..mariam tang2 tu gak gelak..ngan cheqna2 sekali la..takutnya dang ke cheqna nyampuk..dia nak tanya jumaat tu kul berapa tapi terpesong g tanya jumaat tu hari apa..hadoila mariam2..

moral...beng cakap laju ngat..takut dok dang ke orang lain..tapi cheqna pun sama gak kadang2..hahaha..apatah lagi kalau duk sembang ngan kak poya..izarina..wani..kak zie..
ape pun yang penting hidup mesti ceria..

No comments:

Post a Comment

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~