Sep 3, 2009

KuRaNg AsAm JaweR RaNgERs

Hari tu dah lupa bila dalam kul 10.34pm..cheqna dah ready untuk beradu..biasalah cheqnakan..baru nak lelap mata..tibe2 telefon cheqna tervibrate..bukan no yang biasa tu tapi nombor lagi satu..cheqna ingatkan dia yang msj..tapi bukan..berikut adalah msj yang cheqna terima dan cheqna jawab :

0145...... : nak nape?
Cheqna : salam..ni sape??nape tiba2 hanto msj gitu? Salah nombor ke?
0145........:dah ni sape?nak tahu nama je?
Cheqna : kalau nak tahu nama saya tanya suami saya lah..dia tengah sembahyang ( cheqnasaja wat gini coz takut org ngorat cheqna ) hahahaha
0145....... : aduhla..k.yna ke ni?no ni miskol no 019992..?org x set no la.lgpn, krdt x dk no 2
Cheqna : bukan..bila plok saya miskol no tu..lagipun hari ni saya sibuk sangat2..x dang nak nok kol sape2 pun
0145........: k. lantakla
Cheqna : kasarnya bahasa..saya mintak maaf kalu betul saya yang koll awak..tapi seingat saya memang saya x kol org hari ni..busy n tambah2 lak line tak dop
0145........: geram aku..kalau awak ada dpn saya, saya tunjuk no awak call dpn mata awk sbk taik r konon..macam pm r plok..berlagak siot..bleh blah r bye
Cheqna : ( dah angin dah masa ni tapi control lagi ) cuba cek molek kot2 awok salah se nombor..betul ke nombor ni ( cheqna taip la no cheqna ) yang koll awk tadi?
0145........: x pelah sory2.slap.bye
Cheqna : lain kali tengok betul2 sebelum nak menghina or mengeluarkan kata2 kesat..kalu ikut panah hati saya teruk awak..saya simpan semua msj awak coz saya nakwat report esok..hati2 lain kali
0145........: sy slp tengok je..no same x pun..cume 013 n 019 je..sbb saya ingat pupu saya saja nak main. K la ikt awk r..2 hak awk..sorry..akum
Cheqna : ok. Jupe kat mahkamah ( saje nak wat ye debo supaya dia lebih berhati2 )
0145...... : serius betul..kan saya dah mtk maaf..dh saya x sengaja..x kan nak besar2kan jg lgpun saya nak maksudkan pupu saya bukan awk

Cheqna dah tak reply msj dia..kalau dia mintak maaf dengan betul x pe..something like “ kak saya mintak maaf..saya silap nombor..maaf ye” ni dop..x pelah sorry bye..ade ke patut..Cheqna saja nak repok ( kak linda mesti faham sebab abang dia kan kije kat Trg hehehe ) budak ni..napok sangat kurang ajo..

Cheqna takkan besor2 pun saje..

moralnya..beware la kita ni..pandai2la mohon maaf dengan cara yang baik kalau kita salah..

Tadaaa..

No comments:

Post a Comment

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~